Carles Delclaux

Neix a Sant Cugat del Vallès l'any 1951

Va cursar estudis artístics Escola Massana de Barcelona, on rebé formació dels mestres Antoni Ventós, Eduard Carbonell, Claude Collet i Lluís Maria Güell.  El 1968 va començar la seva carrera professional a la fàbrica de catifes tapissos Aymat, de Sant Cugat del Vallès, i entre els anys 1970 i 1974 va dirigir les manufactures de l'escola catalana de tapís, càrrec en el qual va substituir Josep Royo. El 1974 va muntar a Valldoreix, juntament amb Mercè Dioqène, el taller de tapisseria Montmany.

En aquesta època comença a realitzar així mateix tapissos propis, en un estil que va anar evolucionant des dels postulats de l'escola catalana fins a unes solucions molt més personals i contingudes que incloïen l'humor com un recurs expressiu més. La seva obra, de fet ha estat sempre marcada por una estètica en la qual predomina la contenció de la tècnica.

El 1975, amb l'ajut de l'Ajuntament de Girona i també de Miquel Samaranch Amat, promotor de l'escola catalana de tapís, es trasllada a Girona amb tots els telers de la Fàbrica Aymat. En aquesta ciutat, Carles Delclaux ha creat un mètode d'ensenyament de l'art del tapís que aplica des del 1984, al taller de tapís de l'Escola Municipal d'Art del Centre Cultural la Mercè, donant així continuïtat a l'art del tapís contemporani a Catalunya. El 1993 va engegar en aquesta escola un projecte de treball conjunt amb artistes contemporanis gràcies al qual s'ha configurat la col·lecció d'alt lliç.

Dins la trajectòria professional de Carles Delclaux cal destacar la seva col·laboració amb artistes com Tharrats i Subirachs - dels quals ha teixit obres, per encàrrec dels mateixos autors, a l'Escola Municipal d'Art de Girona, així com la seva aportació a la confecció del tapís Tarragona, de Joan Miro.

Actualment, la producció artística personal de Delclaux es manté allunyada de l'escola catalana de tapis i es mostra més propera a línia oberta por Jean Lurçat.
Al llarg del temps, la seva obra ha evolucionat seguint models estètics del segle XX, corn ara el pop i el surrealisme.

crèdits | avís legal | sobre aquesta web
© Ajuntament de Sant Cugat. Pl. de la Vila, 1 - T. 935 657 000 - 010
.